pondelok 23. marca 2015

The Social Media Book Tag

Síce sa veľmi nezapájam do tagov, no tento ma celkom zaujal svojimi otázkami, takže som sa musel zapojiť. Netuším kto je autorom tohto tagu, nebol som nikým nominovaný a ani nikoho nenominujem ďalej. Kto chce, nech sa zapojí. Nezabudnite v komentároch zanechať svoj názor! :)

Twitter: Tvoja najobľúbenejšia kniha pod 200 strán

Veľmi nie som na tenké knihy, no predsa mám obľúbeného Charlesa Bukowského, ktorý snáď ani žiadnu hrubú knihu nenapísal. Ak mám byť konkrétny, tak odpoveďou na túto "otázku" je kniha Poštovní úřad, ktorú som prečítal celkovo trikrát a na ktorú nie som schopný napísať recenziu. Ale snáď sa raz podarí.

Facebook: Kniha, do ktorej ťa všetci nútili

Nedá sa povedať, že by ma niekto niečo nútil čítať, no myslím, že som bol nepriamo donútený prečítať si A Game of Thrones od Georga R. R. Martina, keďže som sa s tou sériou stretával všade. Či už na facebooku, goodreads alebo iných blogoch. No nakoniec som rád, že som tomu podľahol. :)

Tumblr: Ktorú knihu si čítal ešte predtým, než sa stala slávnou

Na vine sú hviezdy od Johna Greena. Čítal som ju v čase, keď sa film eštelen začal pripravovať a samozrejme, medzi knihomoľmi už vtedy bola celkom populárna, no takej tej pravej popularity sa dostala až po premiére filmu.

Youtube: Ktorú knihu si praješ vidieť sfilmovanú

Príbeh vdovy Lisey od Stephena Kinga. Stephen King má svetový rekord, ako autor s najväčším počtom sfilmovaných kníh, no predsa má ešte niekoľko kníh, ktoré sa svojej filmovej podoby nedočkali. Ale možno sa môj malý sen stane skutočnosťou, keďže Josh Boone (režisér a veľký fanúšik Kinga) prejavil záujem o sfilmovanie Príbehu vdovy Lisey.

MySpace: Kniha, ktorá sa ti páčila, keď si bol mladší, ale teraz by to bolo inak

Hneď mi napadajú rôzne detské knihy (Klub záhad, Traja pátrači ...), no tie mi príde nesprávne tu spomínať, keďže sú určené iba špecifickej vekovej skupine, do ktorej ja už nepatrím. Ale myslím, že by som tu chcel spomenúť Da Vinciho kód od Dana Browna, aj keď som bol vlastne v čase čítania mladší len o jeden rok. :D Vtedy ma kniha totálne zaujala a mal som pocit, že nič lepšie ma postrehnúť nemohlo, no časom som zisťoval, že celé je to založené na nepresných a miestami aj nepravdivých základoch, takže teraz by som to skôr bral iba ako oddychovku, nie ako zdroj informácii. 

Goodreads: Ktorú knihu by som všetkým odporučil

Ja osobne nepoznám nikoho, kto čítal Lolitu od Vladimira Nabokova a nepáčila sa mu. Príbeh skvelý, postavy zaujímave a ten autorov štýl! Čistá dokonalosť. Takže Lolita je tá, ktorú by som odporučil všetkým.

Ask.fm: Na ktorú knihu sa ťa ľudia najviac pýtali?

Hmm, neviem si spomenúť na žiadnu konkrétnu knihu. Ten, kto ma dobre pozná, vie, že som fanúšikom Stephena Kinga, a preto často dostávam otázky práve naňho. Ktorá je jeho najlepšia kniha? Ktorou knihou začať Kinga? Ktorá je tvoja najobľúbenejšia? A podobne.

We heart it: Ktorá kniha má pre teba citový význam?

A zase sa vraciame k Príbehu vdovy Lisey od Stephena Kinga. Je to jednoznačne moja najobľúbenejšia kniha, ktorú som prečítal dvakrát a plánujem si ju prečítať znovu. Keď sa opýtali Stephena Kinga, že ktorú z jeho kníh má najradšej, tiež odpovedal Príbeh vdovy Lisey.

Spotify: V ktorej knihe je hlavná hudba, alebo ktorú hudbu z knihy máš najradšej?

Nie som si istý, či rozumiem otázke, no skúsim nejak odpovedať. :D Nečítam knihy, v ktorých je hlavná hudba. A dokonca mi v pamäti neutkvela ani žiadna pesnička spomenutá v nejakej knihe. Je to možno zvláštne, že si s knihami ani veľmi nespájam žiadne konkrétne pesničky, keďže počas čítania veľmi často niečo počúvam. Možno akurát k langdonovkám (Anjeli a démoni, Da Vinciho kód, Stratený symbol, Inferno) od Dana Browna sa mi hodí Florence and the Machine a jej album Ceremonials.
No a vlastne teraz som si spomenul, že ku knihe The Perks of Being a Wallflower jednoznačne patrí pieseň Heroes od Davida Bowieho a každý, kto to čítal/videl bude vedieť prečo! :)



Snapchat: Kniha alebo séria, ktorá ťa bavila len chvíľu, hoci si si myslel, že bude dobrá.

Paper Towns od Johna Greena. Začiatok bol sľubný, celkom sa mi to páčilo, no čím ďalej, tým to bolo slabšie. Kniha je pre mňa veľkým sklamaním, no na film som zvedavý.

6 komentárov:

  1. Ja sa tak velmi tesim ze som narazila na dalsieho blogera co ma rad Bukowskeho :-) Kinga som vedela ze zeries tiez, dokelu ten Pribeh vdovy Lisey mam uz strasne dlho v policke a este som sa po nu nedostala. Teraz si ma na nu navnadil, musim sa do nej pustit cim skor ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, tvoj blog mám veľmi rád, ale tiež som nevedel, že máš rada Bukowskeho. Tak asi sa konečne posnažím dopísať recku na Poštovní úrad :-) dúfam, že sa ti Lisey bude páčiť, lebo na druhú stranu ma veľa odporcov... ale ak ti k šťastiu stačí Kingov štýl a tie jeho omáčky, tak myslím, že by sa ti to mohlo páčiť. :-)

      Odstrániť
  2. Tento tag už jsem viděla u více lidí, přesto si myslím, že si ho pojala výborně. Já bych asi moc nevěděla, jak odpovídat :/
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Postovy urad sa mi tiez pacil, GOT a Pribeh vdovy Lisey si pridavam na to-read-list!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Koukám, že jsi fanoušek KInga :) DObrý tag, fakt povedený a má smysl

    OdpovedaťOdstrániť