nedeľa 31. augusta 2014

Zápisnik knihomoľa je mŕtvy, nech žije Klub knihožrútov!

Zdravím!
Dnešný deň je pre môj blog celkom významný. Nie, nie je žiadne výročie založenia blogu, ani nič podobné. Keď som si zakladal tento blog, nevedel som si vymyslieť dobrý názov, no chcel som čím skôr mať blog hotový, preto voľba padla na Zápisnik knihomoľa. Nebolo práve najmúdrejšie urobiť takéto rozhodnutie tak rýchlo, takže som s ním nikdy nebol celkom spokojný.
Vedel som, že to chce nový názov, preto som sa na to dal a celkom dlhú dobu som hľadal niečo vhodné. Skúšal som rôzne kombinácie slov, ktoré súvisia s knihami, no nič svetoborné som nevymyslel. Chcel som niečo, v čom by bola zahrnutá téma blogu (= knihy), ale zároveň, aby to nebolo nič otrepané a tuctové. Inšpiráciu som dostal až, keď mi pohľad padol na knihu Klub bitkárov. Pohral som sa so slovíčkami a vzniklo z toho Klub knihožrútov, čo je teda nový názov tohto blogu. V Slovníku slovenského jazyka je knihožrút definovaný ako vášnivý čitateľ. Myslím, že to celkom na mňa sedí.
Dúfam, že vás táto zmena nijak neodradí od ďalších návštev môjho blogu.

P.S.: V najbližšej dobe sa môžete tešiť na recenziu celkom diskutovanej knihy - Päťdesiat odtieňov hlúposti sivej. Viem, že tých recenzií na túto knihu je veľa, no snáď zvládnete aj moju. ;-)
P.S.2: Viem, že tu pridávam iba recenzie, no sľubujem, že sa polepším a pripravím aj niečo iné.  :-)
P.S.3: Možno niektoré odkazy nebudú po zmene fungovať, no všetko rýchlo opravím.

Nezabudnite ma lajknuť na FACEBOOKU
či pridať si ma do priateľov na GOODREADS.

3 komentáre:

  1. Dobrý název! :) Přeji Ti s ním mnoho štěstí. Koukám, že zrovna čteš Zločin a trest, těším se na recenzi! (víc než na Padesát odstínů čehosi :D )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :-) Joj, to ma mrzí, ale Zločin a trest nečítam. Začal som to čítať, no nemám na to čas, takže som to odložil na neskôr. A zabudol som odtiaľto ju zmazať... :)

      Odstrániť